Teresiainspirerar

Sovrumsplanering

Äntligen är det dags att göra om i vårt sovrum. Ända sedan vi flyttade in i huset har jag inte riktigt fått den där mysiga känslan som man vill ha i sovrummet. Vi har i flera år pratat om att köpa en ny säng men inte tagit tag i det. Nu när sambon knappt klarar av ryggen i vår säng och sömnen störs en del och vi har pratat om detta alldeles för länge så bestämde vi oss för att köpa ny säng..

Vi har aldrig köpt någon säng tillsammans under våra tio år och den vi har idag hade några år på nacken redan innan jag träffade sambon så det är dags. Jag har heller aldrig riktigt gillat sängen vi har heller då jag inte tycker om stilen på den. Har alltid velat ha en mjuk sänggavel och nu när vi hittade en kontentialsäng i grått (som jag oxå hade som krav på färg) på rean hos SOVA så passade vi på. Dock är sängarna inte så billiga där trots rea men man får ju vad man betalar för och om man räknar med hur många timmar man sover i sin säng under x antal år är summan inte mkt. Det är 20 års garanti på sängen och på det viset kändes det oxå bättre att lägga den summan som den kostade.

Så när vi ändå byter säng så vill jag göra om ordentligt så vi får den där mysiga känslan. Redan nästa fredag dyker vår nya säng upp och tills dess vill jag försöka planera det mesta, så som att beställa en mysig matta, köpa nya sängbord och lite annat.

IMG_4443

1. Gardin//
2. Tavla//
3. Golvlampa//
4. Sängbord
5. Säng//
6. Matta//
7. Pall//
8. Kruka//
9. Ljusstake//
10. Spegel//
11. Krok rosett


Sängborden har jag länga spanat in och tycker de är stilrena och älskar ju marmor så tror det kommer bli snyggt till sängen. Nya gardiner ska upp då vi har vita där nu och jag vill få in en lite mörkare nyans och känsla. Dessa gardiner från Mio är i sammet och jag älskar dem (har de nu i vardagsrummet så får byta plats).

Lampan är to die for och den får vänta innan jag köper den då den får sparas till. Inte den billigaste lampan direkt. Men sjukt snygg! Är i valet och kvalet om den en vacker dag kommer få vara i sovrummet eller på nedervåningen. Svårt val då den passar överallt. Lite smådetaljer ska upp och jag funderar på att ta bort vår byrå vi har nu och ställa in i Cornelias rum igen så hon får bra förvaring till sina kläder. Just nu har vi även en tv i sovrummet och beroende på hur långt ut sängen står kanske vi kan flytta på den och ha mitt emot sängen på en smalare byrå då vi idag har den på byrån på min sida av sängen, vilket gör att vi inte kan sitta bra båda två om vi vill se på tv.

Jag ska försöka ta lite förebilder innan vi får in allt nytt sen måste jag sälja den gamla sängramen och sängborden innan nya sängen kommer. Hoppas vi blir av med dem.

Vad tycker ni förresten? Ska man ha en jätte ljus matta eller den som jag har lagt in i kollaget (dock är den lite ljusare i verkligheten)? Vårt golv är mörk körsbär (tror jag det heter) och väggarna vita. Sängen är den på bilden men en aning mörkare.

Jag längtar tills vi är klara iallafall och bara kan njuta utav vårt sovrum. Att det ska bli roligt att bädda sängen och hålla ordning där inne 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Samma här, pratat länge om ny säng men ja den dög ju så kände inte behov eller snål att köpa säng är inte de billigast. Men blev ändå en ny säng nu på Mio rean, efter månader med värk i kroppen och knappt sovit något så beställde vi ny.

    1. teresia

      Det var ju bra att ni köpte en till slut. Som min sambo säger så tillbringar man många timmar i sitt liv i en säng och behöver bra sömn. På fredag får vi hem vår och jag längtar!!

stats