Teresiainspirerar

Mitt kort har blivit kapat :(

Jag har sååå mkt att skriva då det hänt så mkt senaste dagarna, men tänkte börja med det tråkiga som hände i fredags som man inte ska tro hända en själv.

Eftersom min sambo fyller 40 idag skulle vi ha lite fest med hans familj i fredags kväll och jag hade beställt smörgåstårta som vi skulle bjuda på. Sambon förde över pengar till mig kvällen innan och jag skulle åka och hämta dessa smörgåstårtor efter jobbet.

Innan jag lämnar sambon på jobbet ber han mig kolla om pengarna han förde över kommit in så jag gick in på kontot och tyckte först inte se att de var mer pengar på kontot, snarare mindre men sen såg jag hans överföring och tänkte inte mer på det, först… Efter en liten stund slår det mig att jag borde ha mer pengar på kontot, inte mindre än de han fört över då jag själv hade fört över pengar till kontot dagen innan. Jag sa till sambon att jag tyckte det var konstigt och funderade om det kanske hade dragit några räkningar men det var ju bara den 21:a så det borde inte vara så…

Jag släppte av sambon och åkte vidare till mitt jobb då jag börjar tänka mer på detta. Jag visste att jag inte handlat upp pengarna så kollade lite extra på kontot när jag var framme då jag upptäcker två konstiga dragningar. Först var det dragen 92 kr och sedan 914 kr. Jag visste att just de summorna inte stämde med mina egna köp och ringde upp banken för att fråga. Det stod även något konstigt ”företagsnamn” på dragningarna.

När jag pratar med banken om detta visar det sig att de är kortköp från Asien runt midnatt från mitt kort. På någon konstigt hemsida som jag inte alls kände till.. Så det var bara att spärra kortet direkt! Det jobbiga var ju att jag verkligen behövde pengarna under denna dag så fick stressa iväg tidigare från jobbet till banken för att ta ut pengar så jag skulle klara mig och kunna betala smörgåstårtorna. Hann precis i tid, sen var det dags att polisanmäla detta. Fy så stressigt och jobbigt.. Man tror verkligen inte det ska hända en själv.. Nu inväntar jag papper från polisen och sen måste jag reklamera hos banken så jag får tillbaka mina pengar.

Jag tror detta beror på en annan konstig händelse som hände för några veckor sedan då jag fått mail att någon loggat in på mitt I Cloud konto. Berättade det för sambon då jag jobbade vid tiden inloggningen skedde och han sa att jag borde ta bort mina kort uppgifter till App Store så radera det men troligtvis har de ju fått tag i kortnumret innan tyvärr och sedan inväntat några veckor för att jag ska ha ”glömt” och sen testa att dra en liten summa för att sen dra en större. Och hade jag inte spärrat kortet så hade de nog skett fler ggr med ännu högre summor.. Usch tänkt om hela Kreta resans pengar försvunnit… Detta var tillräckligt tråkigt.

Tips till er alla att hålla koll på kontot ofta, inte lägga in kortnumret någonstans, eller om ni redan har det, ta bort. Har ni oxå fått mail om att någon loggat in så bör ni vara vårligt uppmärksamma. Tror inte jag är ensam.

När jag fixat med allt så vart ändå kvällen grymt lyckad och det kommer i ett annat inlägg 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fru Fibro

  Å fy vad tråkigt!! Vi har bytt ut och använder SAS kreditkort till allt vi handlar och har max 2000kr på det vanliga kortet numera. Alla andra pengar ligger på ett konto utan anslutna kort. Vet inte om det är bättre eller inte men då kan dom inte dra större summor om något skulle hända iaf!
  Hoppas det löser sig för dig!

  Ha en fin dag trots allt nu ??☀️

  Kram,
  Anneli

 2. s p i n d e l t j e j e n

  Jag har också råkat ut för det. De hann med 3 inköp på 2 dagar innan jag upptäckte det, totalt cirka 1500 kronor. Jag polisanmälde och fick tillbaka pengarna från banken. Hoppas att det löser sig bra för dig också. Men väldigt irriterande med människor som sitter och pysslar med sånt! Man blir så arg =(
  Kram!

stats