Teresiainspirerar

Valet av vagn

Äntligen har vi hämtat hem vår barnvagn till lillasyster 🙂

I torsdags åkte jag, Cornelia och svärmor till Big Baby för att hämta den efterlängtade vagnen som vi beställt. Som jag har längtat att hämta hem den och så fin den är!

Tänkte ni skulle få läsa om varför vi valde just denna vagn då jag tycker det är viktigt hur man väljer, att den skall vara säker, stabil och samtidigt snygg är ju ett plus i kanten ;)!

Det där med att välja vagn till sin lilla bebis är som en djungel… Jag minns hur vi velade fram och tillbaka när vi skulle köpa vagn till Cornelia och vad som var viktigt. Det fanns så många olika märken och vi hade inte en aning, men vi valde då en Emmaljunga Nitro.

Nu ville vi ha nåt nytt till lillasyster, dock är det svårt att skiljas från något man varit nöjd med..

Jag åkte till Big Baby i Häggvik för ett tag sen då de har ett stort sortiment att välja på. Väl där kikade jag runt på vilka vagnar de hade och valet för vår del fanns mellan Emmaljunga, BugabooBritax eller Stokke.
Just dessa vagnar har ju en del positivt.. Jag funderade faktiskt inte så jättelänge om vilket märke vi skulle ha men det fanns ju olika bra saker med alla dessa nämnda vagnar.

Då vi var så otroligt nöjda med vår vagn till Cornelia och att just Emmaljunga kändes som en stadig, säker och samtidigt snygg vagn så jag kollade runt bland dessa vagnar som fanns. Sedan Cornelia var liten har de ju kommit en del nytt och mina val låg mellan de senaste som kommit ut, nämligen Emmaljunga NXT90 eller en Emmaljunga NXT60. Båda är snygga och rejäla men på nåt vis tyckte jag att NXT60 kändes mer lagom i ”min storlek” som inte är sådär jätte stor och det kändes mest rätt.

Jag funderade ett par veckor, jämförde vagnarna och kollade vilka tillbehör som fanns som vi kan behöva. Då Cornelia inte behöver åka vagn kändes syskonvagn inget måste men att ståbräda skulle kunna gå att sätta på.
Då vi inte går med vagn i skog eller terräng så mycket kändes det som NXT60även där var ett val för oss. Jag åkte tillbaka till Big Baby för att sedan fråga lite mer och provköra dessa vagnar innan jag bestämde mig. Sambon gav mig helt fria händer då han vet att det blir bra det jag väljer då jag är så noga med allt.

När jag kom till Big Baby så fick jag testa, svar på mina frågor och även känna hur tunga dessa vagnar är. Jag ville inte ha någon jätte tung vagn för att den skall ändå i och ur bilen då och då. Efter en liten stund då jag var nöjd med vad som passar oss bäst och vilka tillbehör som finns hade jag bestämt mig.

De krav jag hade var:
♥ En lätt vagn, vilket den vagnen jag valde var. Det skilde ett par kilo på vagnarna jag velade mellan och när jag testkörde dem så var just den vi valde väldigt lätt och smidig att köra och svänga med. Riktigt skön att styra, medan den andra kändes lite för ”tung” för min del.

♥ En mysig liggdel kändes också viktigt! Inte någon babylift för de minns jag att vi tidigare inte var sugna på. En stabil liggdel känns mer säkert på något vis och mer ombonat för lilla bebisen. Så check på den 😉
När man sedan ska ha en sittdel var kravet att ha en ergonomisk sittdel, något som jag tycker känns viktigt för barnets kropp. Vi hade ju två olika sittdelar med förra vagnen till Cornelia och då var det den ergonomiska som kändes mest bra.

 

♥ Som jag tidigare nämnde ville jag ha en vagn som var lätt och även lätt att fälla ihop för att kunna få in i bilen. Och det var denna vagn vi valde, ännu mer plus var det också att när man fäller ihop den blir den väldigt liten och smidig, tar inte alls någon plats. Passar oss så bra som åker till Gotland och Kalmar några ggr om året och då behövs ju en del packning med två barn och oss själva och nu en vagn oxå.
Jag kommer säkert åka mest kommunalt när vi är ute och far sedan och med en sån lätt och smidig vagn är det mycket enklare. Vagnen är ju inte så stor och tar ingen plats varken i bilen ihopfälld som jag tidigare skrev eller någon större plats när man åker kommunalt.

♥ Skillnaden på denna vagn var att den var smalare och att man även kunde justera handtaget efter längd. Jag som är kort vill ju inte ha så högt och denna har lägsta valet på marknaden, vilket passade perfekt för lilla mig som bara är 160 cm lång. Sambon är längre men när han ska köra var det enkelt att fälla upp den till hans nivå.

♥ Det där med däcken var svårast tyckte jag. Vi har alltid haft punkteringsfria hjul vilket vi varit nöjda med näst intill hela tiden, dock kunde grus som var vassa fastna i däcken som vi hade på Cornelias vagn och vagnen blev lite ”hårdare” att köra så jag bestämde att vi nu skulle testa lufthjul då de skulle kännas mer som vagnen kördes lite ”mjukare” och man vet ju inte heller före man testat. I värsta fall kunde man byta längre fram om man ville då det fanns att beställa efteråt, vilket kändes tryggt om vi inte är nöjda. Viktigast var svängbara hjul framtill såklart då det är sååå mycket smidigare när man kör vagnen och man kan ju låsa dessa så de blir fasta så valet var enkelt att ta samma här som vi haft tidigare.

♥ Då vi var så extremt nöjda med Emmaljunga sist kändes valet ganska självklart ändå. En säker vagn och vi har aldrig varit besvikna. En gång Emmaljunga, alltid Emmaljunga, för oss iaf.

♥ Sen hade vi ju alla tillbehör jag gärna ville ha.
Att man kan sätta på en adapter för att sätta på babyskyddet, vilket är väldigt smidigt.
En ståbräda för Cornelia som kanske kommer protestera då och då och hon hade själv det som ett önskemål.

♥ Ett regnskydd som passar är ju oxå ett måste, dock inte svårt att få tag på men då passar den just denna vagn om det är samma märke. Sen önskade jag såklart lite rosa tillbehör som en extra solsufflett som jag sett i rosa. Hur fint blir inte det med den ljusgråa färgen vi valt?! Hur fint var inte de ljusgrå o de rosa ihop? Och så när man bäddar med nåt rosa i 🙂 Jag kommer nog variera lite.

Så det som passade oss bäst på våra önskemål blev såklart den smidiga NXT60

Såklart blev det en massa tillbehör till som jag tänkte visa er senare 🙂 Det är vårt sista barn och varför inte köra all in denna gång!?

Ska bli så spännande att få uppleva barnvagnspromenader mm tillsammans med lillasyster i denna. Längtar så mycket efter att få komma ut med denna!

Såklart en passande skötväska till vagnen fick det också bli! Valet av färg blev såklart ljusgrått, vilket jag tycker är snyggt och en bra färg på just vagn. Har man vitt syns smuts så mkt fortare, svart färg blir gärna solblekt så detta blir nog toppen och så fint nu till våren (året runt om ni frågar mig).

Köpte med mig lite bäddset, speldosa, kudde och täcke för vagn och lite annat som jag kan visa er i annat inlägg.

 

Nu när vi har hämtat hem vagnen känns det som vi är redo för lillasysters ankomst. Nu är allt klart, det som har varit viktigast och en stor lättnad. När jag sitter hemma o ser vagnen i hallen väntandes på lillasyster längtar jag ännu mer och det känns på något vis mer verkligt nu. Snart snart har vi vår sista pusselbit i familjen, som vi har längtat!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats