Teresiainspirerar

Thailand – Första sammanfattningen – Resan ner..

Just nu är jag så less på alla sjukdomar och all otur som förföljer oss hela tiden… En semester skulle vas så behövlig just nu och något ställe jag verkligen trivs på och känner mig som hemma är Thailand.

IMG_9954

Förra året hade vi också haft det väldigt tufft med detta år känns som det ändå slår 2015 tyvärr. Jag har nog en svacka just nu och känner att jag bara vill bort, bort till värme, utan bekymmer, utan stress och bara släppa alla tankar på allt. Vara med min lilla familj, och helst önskar jag att hela min familj skulle vara med på en resa till värmen.

Dock är inte min sambo lika sugen på en resa just nu, vet inte hur man ska lyckas övertala honom? Kanske om man skulle vinna en massa pengar och bara känna att det går att lägga på en välbehövlig semester.

Efter många frågor på Instagram om vår resa till Thailand vi var på i början på året så tänkte jag passa på att sammanfatta den absolut mysigaste resan jag varit på! Jag har varit i Thailand fyra gånger och den senaste gången med barn för första gången. Helt fantastisk!

Vi bokade resan med Ving i september förra året med våra grannar till Phuket, dit vi alltid åkt men nu till ett nytt ställe för oss. Jag och sambon har alltid rest runt i Thailand på olika ställen under tre veckor men eftersom Cornelia bara var 2,5 år när vi skulle åka kändes det bättre att kunna bo på ett och samma ställe under vår resa. Vi valde att åka till underbara Bang Tao där våra grannar varit tidigare. Ett perfekt ställe för barnfamiljer.

IMG_9931

Jag tycker att själva längtan till en resa är ett nöja bara det. Att få förbereda, packa, längta och så självklart när dagen äntligen är där! När taxin hämtar en, då börjar det!

Den 28:e januari satt vi uppe till sent för att taxin skulle hämta oss alla. Det pirrar i magen bara jag skriver om det nu, hur känslan var att äntligen få åka iväg, det bästa av allt med vår lilla tjej. En spännande resa och vi hade ingen aning om hur hon skulle ta detta.

Cornelia höll sig vaken hela tiden på flygplatsen och tyckte att det var så spännande att se ut över flygplanen, äta nåt gott och få åka iväg på en resa, det märktes att hon trivdes då hon var så nöjd.

IMG_9912

Runt ett-tiden på natten lyfte flyget och Cornelia somnade strax efter vi kom upp i luften, och sov då fem timmar. Helt otroligt! Hon var så duktig och när hon vaknade åt hon lite, såg på lite film och lekte innan hon somnade om. Flygresan gick över förväntan och hon gnällde inte på någonting.

IMG_9917

När vi var framme i Phuket så hämtade en buss upp oss och även där somnade och inom kort i sambons knä och sov nog tills vi var framme på hotellet.

Äntligen var vi nere i värmen!

Vi checkade in och bytte om till badkläder för att ta ett dopp i poolen innan middagen, och då var det kväll och mörkt, men ändå vågade Cornelia bada.

IMG_9925

IMG_9923

IMG_9924

För att inte göra inlägget för långt för er kommer jag dela upp det i flera inlägg så håll utkik efter mer! Detta är bara början 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats