Teresiainspirerar

Thailand – Andra sammanfattningen – Ett paradis

Igår skrev jag om Thailandsresans första del o hur smärtfritt resan ner gick och nu ska ni få läsa om Cornelias första reaktion och vad det var för ställe vi kom till.

image

image

När vi vaknade upp på morgonen började vi med en fantastisk grym frukostbuffé på hotellets restaurang som låg precis på stranden. Gick man trappan ner så satte man fötterna direkt i sanden och sen var det bara att gå rakt fram till havet… Hur vackert är inte det? Att få sitta och titta på denna magiska utsikt varje morgon under två veckor?

Frukostbuffén var den största jag varit med om. Det fanns allt. Till och med glutenfritt bröd, något jag aldrig varit med om utomlands. Så lyxigt för mig! För dem som tål mjöl fanns det att göra våfflor, mängder med olika brödsorter. Grönsaker, frukter, mjölkprodukter, massa olika flingor och mussli, varma rätter, typsikt thairätter, ostar, olika köttpålägg, ägg och äggröra, bacon och massor annat som jag säkert har glömt.

Cornelia åt dock mest melon 😉

image

image

image

image

Efter frukosten blev det självklart bad i poolen och en runda runt hotellområdet. Kan säga att det var större än jag hade förväntat mig. Är ju van att resa runt och brukar ju oftast hamna på hotell utan pool och en bit från stranden.

Detta hotellområde Sunwing bang tao låg precis vid stranden, närmare går det inte att få. Det består utav 6 olik pooler, varav två barnpooler och ytterligare en som är grund från en sida och blir djupare ju längre ut man går. Botten i dessa pooler är helt annorlunda sten för att inte kunna halka.

image

image

image

image

image

I en utav (det största) poolerna fanns det en vattenrutchkana och i en utav barnpolerna en mindre delfinrutchkana med tre trappsteg. Helt perfekt för de små.

I den djupa poolen fanns det en härlig liten ö mitt i med palmer som man kunde simma runt och även få lite skugga om man tyckte det blev för varmt 😉 Jag själv föredrar att ha varmt och solen på mig hela tiden. Det fanns även en bubbelpool i samband med den djupa poolen, ett nät så man kunde köra lite vatten volleyboll.

image

image

image

image

image

image

Vårt hotellrum låg på markplan med grind ut till området och precis utanför låg den största barnpoolen. Bredvid oss hade vi lekplatsen med solskydd och Lollo och Bernie ställe där barnen över tre år kunde få vara med på olika aktiviteter. Cornelia var ju fortfarande för liten men fick ändå se dem hela tiden och självklart kramas.

image

image

image

image

image

Vi hade även utsikt till havet och ytterligare en stor pool. Tyckte vi hade bästa läget då vi hade nära till allt som passade oss med barn.

Det fanns även gym, konditori och en liten butik i området. Ytterligare en restaurang fanns men vi valde att äta på samma ställe som frukosten befann sig då det var så bra med Lollo och Bernie buffén där barn under 12 år åt gratis och perfekt när en tvåring inte alltid är så stor i maten eller själv vill välja vad man vill äta 😉

Cornelia var så förväntansfull över att få träffa Lollo och Bernie och när hon fick syn på dem första gången blev hon så nyfiken. Jättespännande och kul, men hon vågade inte krama dem till en början.

Vårt rum för övrigt var väldigt trevligt med stor säng, det fanns skrivbord, soffa med bord, klädskåp, kylskåp, och gott om plats. Ett trevligt badrum med dusch och vad jag uppfattade väldigt rent.

Mer om hotellområdet, upplevelser och maten får ni läsa i ett senare inlägg 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats