Teresiainspirerar

Recept på mina biffar

IMG_9164

I lördags lagade jag en av mina egna favoriträtter.. Biffar fyllda med fetaost, pesto soltorkade tomater (utan nötter), basilika. och massa andra goda kryddor.

Ibland är de kul att duka lite extra fint och eftersom det blev så många biffar så bjöd vi in svärföräldrarna på lite middag.

Tänkte att ni kunde få receptet 🙂


Dukade upp lite oliver i en liten skål från Iittala och rivna morötter i den större skålen från Iittala, båda ifrån Cervera. Brukar använda dessa skålar till både godis och servera sallader, blir så mkt finare med dessa snygga former som Iittala har.

IMG_9165

IMG_9157

Självklart lagade jag biffarna i min rosa Le Cruset gryta, snyggare att servera även här.

Tallrikarna dukade jag på snygga bordsunderlägen i gammeldags stil.

IMG_9170 IMG_9154

IMG_9155 IMG_9169

IMG_9158

På tallrikarna la jag på rosa tygservetter med servettringar.

Även denna dukning från Cervera.

Sen blev det lite rödvin till middagen då de passar till detta tycker jag.

IMG_9158 IMG_9162 IMG_9160


Ingredienser A´la Teresias Biffar
800 gram nötfärs
3 Ägg
En halv burk Pesto (soltorkade tomater, utan nötter)
2-3 tsk pesto (utan nötter)
Färsk basilika
Färsk timjan
Fetaost
1 röd paprika
Tomatpure
(Denna gång hade jag även i rivna morötter)
Rött matlagningsvin (en halv flaska)
1 köttbuljong (Lös, alt oxbuljong)
5 dl matlagningsgrädde
Vatten

IMG_9161

Gör så här:
Hacka paprikan i små små bitar, även krossa fetaosten i smulor. Lägg över de på nötfärsen och ha på äggen och morötterna. Salta, peppra och ha i finhackad basilika och timjan. Häll i båda pestosorterna och blanda sedan väl.

Rulla, eller platta biffarna så som du själv vill ha dem. Jag gör mina i formar som järpar.

IMG_9171 IMG_9167 IMG_9165 IMG_9166

Börja steka biffarna på båda sidorna i en stekpanna för att sedan lägga i dem i en större gryta där de ska puttra nån timma med vatten som är strax ovanför alla biffar. Ha även i matlagningsvinet och buljongen.

Låt det sedan ligga och gotta till sig men se till att de inte blir för lite vatten i grytan.

Förbered klyftpotatis i ugn och någon god sallad.

När det börjar närma sig klart (jag lät puttra på låg värme i ett par timmar så de inte går sönder) så häll i grädde och om man önskar så kan man reda av såsen lite för att få den lite tjockare. Hade även i 1-2 msk tomatpure.

När det e klart så lägg på lite färsk basilika inför serveringen.


Enkelt och riktigt gott! Sist jag gjorde detta missade jag att skriva ner receptet och nu vart dem verkligen bäst så nu har jag receptet här och ni får testa något nytt.

Hoppas ni gillar dem!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats