Teresiainspirerar

Hjärtfel och smärta :(

Fy tusan vilka dagar… Speciellt idag. Jag har stressat som en tok och verkligen inte hunnit med att sitta ner knappt.

Vår älskade lilla hund mår inte bra så idag blev det åter akuten med honom. Vi vet att han har blåsljud på hjärtat och han går på hjärtmedicin. För några veckor sedan började han bete sig konstigt och få massa anfall med andningen, såna som typiskt cavalier king Charles spaniel kan få. Nu blev det så mkt oftare än vanligt så vi ville kolla upp honom.

image

Vid veterinären kollade de honom och inget var konstigt så vi fick åka hen igen. Efter nån vecka föll han ihop hemma hos svärmor o svärfar där han är när vi jobbar. Sambon fick åka hem och ta honom akut till veterinären igen där de kollade mer noggrant, tog prover, röntgade hjärta och lungor men inget konstigt visades. Han hade lite ont o i leder så sambon köpte någon tuggtablett han ska få varje dag för att mjuka upp lederna.

Han fick fortf sina andningsuppehåll och jag märkte nån gång att hans framben vek sig och att han verkade lite vinglig. Under dessa dagar har jag verkligen haft koll på honom och sedan i fredags har han inte fått något andningsuppehåll så det har känts som han börjat må lite bättre. Tills igår. Då började han pipa till när han skulle luta sig fram för att äta o ramlade nästan ihop igen 🙁 Han skakade av rädsla och ville inte gå fram till matskålen så vi fick hålla upp den åt honom. Sen var han bra resten av dagen och visade inga tecken på något så misstänkte att han kanske var stel efter nattens vila.

Men så imorse ville han inte komma till mig trots att jag lockade med mat o jag kände att något var fel. Fick bära upp honom och gå ner för att sedan ge honom sin mat, då blev det samma som igår och när sambon började känna på hans rygg skrek han till flera ggr och blev så rädd o hade så ont 🙁 Jag åkte till jobbet och svärmor o svärfar skulle ha honom men efter ett par timmar ringde svärmor o berättade att han skrivit flera ggr och hade så svårt att stå upp lr göra rörelser som att lägga sig ner.

Beslöt mig för att åka och hämta honom efter lunchrusningen på jobbet för att åka in med honom. När jag skulle hämta honom skrek han så fort han rörde sig o kröp ihop, så hemskt att se.

Väl vi veterinären var de såklart bättre, de kände på honom o lyssnade. Jag hade önskat att de skulle ta röntgen men hon tyckte inte det skulle behövas. Hon trodde på att han ev har fått diskbråck o eftersom han har fel på hjärtat så pumpar inte flödet så bra o att de ev börjar fyllas på med vatten i lungorna igen om vi inte håller efter med medicin. Blev massa olika mediciner som hon skrev recept på och vi ska ju på ultraljud för hjärtat nästa vecka så hon ville att vi skulle avvakta tills dess o så länge ge honom smärtstillande, vätskedrivande och något för blodtrycket.

Åkte hem för att hämta Cornelia o fixa middagen o sen stressa iväg till Apoteket för att hänga ut hans recept. Väl där säger apotekaren att hans recept inte var korrekt skriva och jag höll på att bli tokig för det innebar att jag inte skulle få ta ut någon medicin, sen visar det sig även att hans smärtstillande inte ens fanns på lager.

Efter mkt om o men så såg han att det finns fåtal kvar på ett apotek några mil ifrån oss och det kändes riktigt surt att chansa att åka dit när vi inte ens skulle få ta ut något. Dock ville jag inte att min lilla hund skulle få ha ont så åkte ändå, och klockan var nu efter sju, något som oroade mig om de ens hade öppet.

Som tur va var det öppet och de hade medicinen inne. Hon kollade även de andra recepten och dem ar inte alls felskrivna så jag kunde hämta ut resten. Fattar inte att den andra apotekaren sa att dem var fel och ogiltiga, inte första gången han sagt så då det hände för någon månad sen då Cornelias medicin skulle hämtas. Även då sa han att hennes recept var ogiltigt och vi fick inte hämta ut nåt. Suck.

Så, kom hem till åtta ikväll, skulle lägga Cornelia som somnade först kl nio och sen vaknade hon med växtvärk o va så ledsen.. Man kan säga att jag är trött som tusan! Usch vilken jobbig dag! Snart dags att hänga upp lite tvätt innan de e läggdags, börjar kl 7 imorgon bitti.

Jag har så mkt jag ville lägga ut på bloggen som jag ligger efter med men hoppas ni hittar hit snart igen och att ni ser fram emot fler inspirerande inlägg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats