Teresiainspirerar

Gravidvecka 33

Gravidvecka 33

Älskar fredagar! Det betyder att jag byter gravidvecka och idag går jag in i vecka 34 och nu är det egentligen inte alls långt kvar till lillasyster kommer.. Helt sjukt vad tiden gått fort denna gång, samtidigt som det känns som jag varit gravid i en evighet.

Under graviditetsvecka 33 har jag tyvärr haft väldigt ont och det har även känts som mensvärk till och från.. Förra helgen var riktigt jobbig då de höll i sig under ett par dagar vilket gjorde mig så trött efter allt. Sammandragningarna har även märks en del och när jag är ute och går så får jag ofta stanna till för att de känns så pass mkt. Sen ligger lillasyster med huvudet nedåt o trycker med sina fötter på sidan och det gör riktigt ont ibland.

23E2C620-D94A-4377-95AF-009457162C03

Jag har nu även fått låna kryckor som kanske kan göra det lite lättare vissa stunder för mig här hemma. Bara det här med att gå till köket eller toaletten är jobbigt utan stöd så dessa kryckor kan nog komma till användning en del.

I Onsdags var jag hos barnmorskan och fick lyssna på hjärtljuden, och de lät så tydligt denna gång… Som vanligt slog de 140 och SF måttet är precis enligt hennes kurva. Huvudet ligger fortfarande nedåt och jag fick veta vart ryggen låg och fötterna, men de hade jag redan misstänkt då man känner så tydligt. I häromdagen kunde jag nästan greppa tag i hennes lilla fot, så mysigt och så magiskt. Även att jag har ont och att denna graviditet varit allt annat än lätt så vill jag njuta för att detta är sista gången som gravid.

Bebis beräknas vara ca 40 cm lång och ca 2,15 kg i veckans slut.. Tänk att de är mindre än ett kilo kvar tills hon har nått Cornelias födelsevikt. Inte mkt kvar nu.

Just under vecka 33 kan bebis börja uppfatta ljus, mörker, till exempel om det är dag eller natt. Och hon verkar gilla att vara vaken när de är mörkt, haha! Får se om detta mönster med kraftiga rörelser på kvällarna betyder att hon kommer vara vaken mkt på kvällarna när hon kommer ut. Ska bli spännande att se. Minns att Cornelia var likadan så när hon föddes var hon gärna vaken mellan 7 och 23, men sov sen till niotiden morgonen efter, förutom att jag fick mata henne ett par ggr på natten.

8CC60072-FCCD-4A9A-A603-75C985ABFA87 721C9293-000B-41F8-87F6-4C83225EAAC1 3D999ECD-10BD-4FCF-ABA5-52957B183507

Nu välkomnar jag vecka 34 och den kommer börja med en riktig dunderfest imorgon 🙂 Jag fyller 34 år på måndag så lika bra att samla alla vänner för en födelsedagsfest och samtidigt blir det en överraskningsfest för sambon som fyllde 40 år förra året. Han vet om att några av kompisarna kommer och att jag skall firas men har ingen aning om att det blir en hel del fokus på honom och att jag beställt en egen cool tårta till honom 🙂 Mer om festen kommer ni få se, jag lovar!

Massa kramar till er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats