Teresiainspirerar

Första midsommarafton

Första midsommar för vår lilla Sabina och hon skötte sig så bra 😉 Dagen började med sovmorgon till åtta tiden efter en helt underbar natt med mkt mer sömn än senaste nätterna. Det känns som det börjar bli lite bättre igen, vilket känns väldigt skönt.

 

Vi gick upp och åt frukost och även Sabina satt med vid bordet i sin babysitter till stokke stolen. Sedan var det dags att göra sig iordning och midsommar outfits tog fram till oss alla. Vid elva kom sambons föräldrar och strax därefter hans syster med sin familj.

Vi började med sill-lunch med olika sillar, lax, färskpotatis, ägg och våfflor med lite smått och gott till. Har ni provat våfflor med crème fraiche, rödlök, räkor och rom någon gång? Om inte, gör det! Supergott verkligen!

Efter lunchen fixade jag iordning allt medan svägerskan passade på att mysa med Sabina. De andra barnen lekte för fullt överallt och lite till, haha! Timmarna gick så fort och helt plötsligt var det dags för fika och i år valde vi faktiskt bort tårtan.. Då man äter så otroligt mycket ändå på midsommarafton och tårta gör att man blir ännu mättare så valde vi istället glass med grädde och jordgubbar, något som barnen gillade bättre.

Sen var det dags för den årliga femkampen… Jag hann vara med på några grenar tills det var dags för att amma igen… Vi kastade pil, pricka rätt med olika bollar i olika hinkar, springa med potatis på sked (vad den nu heter) och rita knorren på grisen och sen skulle vi köra musikquiz men tiden rann iväg och det var åter dags för mat..

Jag hade gjort en kall färskpotatissallad med massa godsaker som blandsallad, fetaost, tomat, gurka, rödlök, olja och kryddor och marinerad både kyckling och fläskfilé som vi grillade. Barnen fick korv med bröd, men åt även lite kött.

Hela midsommarafton gick så fort och barnen var så trötta att de fick gå och lägga sig runt åtta tiden.. Vi vuxna tog fram lite snacks, drack drinkar (inte jag dock) och spelade kortspel till klockan blev midnatt. Sabina var klarvaken som vanligt hela kvällen och somnade strax efter midnatt. Då passade jag också på att lägga mig då man ändå kände sig rätt trött efter en trevlig midsommar.

Vi fick ett typiskt midsommarväder, lite kallare, regnigt, sol o regn igen för att sedan klarna upp på kvällen 😉

Tror barnen var riktigt nöjda. Cornelia sa det idag när kusinerna åkte hem att hon hade haft så kul igår och idag. Man blir så glad av att höra att de uppskattar såna här tillfällen. Sabina var vaken en del men väldigt nöjd och ville vara med och jollra och skratta. Kan säga att hon var väldigt trött idag och har sovit mer än vanligt.

Hoppas att ni hade en riktigt bra midsommar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats