Teresiainspirerar

Disney On Ice

Igår överraskande jag Cornelia med en utflykt till stora staden för att gå och se på Disney On Ice i Globen. Hon visste bara att vi skulle in till stan och trodde då att vi skulle shoppa. Då Cornelia ofta har så mkt funderingar så hade sa hon att hon skulle gå och köpa ett halsband till mig… Sötnos.

Vi mötte upp hennes kusin och svägerskan runt ett för att ta tunnelbanan till Globen och på väg dit så förklarade jag att vi skulle till Globen, vilket hon visste vad jag menade då vi kört förbi där många ggr.

Hon tyckte nog det skulle bli väldigt spännande och visste fortfarande inte vad som skulle ske.. Väl inne på Globen när hon fick syn på alla Disney saker, popcorn och slusch i fina muggar så sa jag att vi skulle se Disney On Ice och vad det var för något.
Tror inte riktigt att hon förstod än vad det var förutom att det var något roligt på gång.
Cornelia och hennes kusin fick välja en varsin mugg med slusch och självklart väljer Cornelia en rosa, och med lycka var det Ariel på muggen. Hon är just nu mycket för sjöjungfrun så det var ju tur 😉

IMG_3777

När vi köpt med oss lite popcorn så gick vi in till arenan för att sätta oss på våra platser. Helt ok plaster så man såg hela isen och när vi kom in frågade Cornelia var det var för något och jag sa att jag skulle förklara det för henne när vi satt oss. Hon är ju så snabbt så när vi precis satt oss ner säger hon; nu får du förklara mamma vad det är för något. Inte det lättaste då jag själv inte riktigt visste hur showen skulle vara men hon förstod att Anna och Elsa kommer komma under showen..

När Globen släcktes ner och värdarna Musse och Mimmi kom upp på isen så sken Cornelia upp och var helt inne i vad som hände. De presenterade dagens show och började med att Toy Story kom fram där man fick följa alla karaktärer på isen med både teater, spex och musik. Cornelias favorit där var såklart Barbie… Haha!

IMG_3785 IMG_3793 IMG_3798 IMG_3799

IMG_3794 IMG_3795 IMG_3797

Sedan kom Lilla sjöjungfrun Ariel med sina vänner och Cornelia var såå nöjd och klappade med, sjöng och skrattade.

Efter Ariel var det en paus så vi hann sträcka på benen och gå på toaletten för att sedan fortsätta se showen som då intogs med Cars, Blixten och hans vänner. Bilarna körde runt på isen och där var nog kusinen mest nöjd.

IMG_3808

Sist men inte minst kom de Cornelia väntat på… Anna och Elsa. De fick verkligen fram hela storyn så bra och alla detaljer, och hela showen var välgjord. När Anna och Elsa sjöng hörde jag hur Cornelia högt sjöng med och klappade händerna, emellan åt vinkade hon till sina idoler.

IMG_3824 IMG_3825 IMG_3834 IMG_3836 IMG_3837

Måste säga att det var ett riktigt bra avslut på jullovet och Cornelia sa direkt att hon ville se de igen. Hon var så nöjd med hela upplevelsen och jag lyckades filma lite till henne så hon kan få återse hemma sen. Imorse sa hon att hon hade haft så kul igår. Det var verkligen supermysigt att gå på detta med henne och både hon och kusinen satt så stilla och koncentrerade under hela showen.

Så nästa år kör vi detta igen! En tradition får det bli tills hon tröttnar. Inte så farligt dyrt heller om man tänker på vad påkostat showen var.

Tack till svägerskan och kusin för en fantastisk dag ihop med oss. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats