Teresiainspirerar

BB-väskan

Äntligen är BB-väskan packad!

Jag har dragit ut på det i några veckor nu men då jag snart är i vecka 38 var det bara till att göra klart idag. Orken finns egentligen inte men måste göras om allt ska flyta på bra. Kan säga att jag vart helt slut efter det men nu är det gjort. Ska bara lägga i Kamera, laddare, tofflor och göra klart förlossningsbrevet som även den ska ligga i väskan. Men annars är jag redo.

Tänkte visa er vad jag packat ner och göra en lista för vad jag tror kan vara bra att ha med sig. Jag är en sån som hellre packar för mkt än för lite så ni får ta listan med en liten klackspark 😉


Först och främst valde jag att packa bebisens kläder i nya skötväskan jag fick hem i samarbete med Lekmer och resten i vår stora väska som både jag och sambon har våra grejer i, som hygienprodukter, kläder och filtar till bebis.

Jag tycker det är så svårt att veta denna gång vad man skall packa ner, då vintern fortfarande är här och det lär ju inte bli jätte mkt varmare tills lillasyster kommer. Cornelia föddes ju mitt i sommaren och då var det ju så mkt enklare. Jag har velat fram och tillbaka om jag skall köpa en varmare overall till lillasyster som hon kan ha när vi åker hem från BB men insåg att det kan vara ganska nödigt då vi har velourdressen från Livly och filtar med oss. Eftersom hon ändå inte skall bli för varm i bilen tror jag att det blir bra att bara lägga extra filt till man kommer in i bilen.

Jag hittade även vår gamla pack lista som jag skrev den 13 juni 2013 inför Cornelias förlossning så valde att använde den så mkt det gick denna gången också. Det roliga är att jag verkar känt mig mer säker då än nu, haha!

Jag minns att man fick någon väska med blöjor m.m på BB men jag packade ner några blöjor ändå. Har även för mig att man fick rejäla skydd och såna där snygga trosor på BB efter förlossningen men har packat ner rejäla bindor för med Cornelia blödde jag ju konstant i sex veckor så det lär behövas ha på en gång.

När Cornelia föddes hade vi packat ner massa godis, snacks, choklad och cola men minns att vi knappt rörde allt de där så denna gång har jag bara packat ner en chokladkaka och dricka kan man ju köpa där.

Något annat jag inte hade sist var ett babynest men denna gång tar vi med oss ett som är anpassat till just vagn och vagga så den kommer passa väldigt bra i den där plastlådan som känns mindre mysig så det kommer säkert blir super bra och tryggt för lillasyster. Då vi fick stanna tre nätter sist så är jag beredd att vi kanske inte får åka hem på en gång denna gång heller så lite extra plagg är nerpackade. Funderar på att packa ner vår lilla högtalare så vi kan lyssna på lite musik för de där sjukhusrummen eller förlossningsrummen är så trista, vi hade varken radio eller tv sist så något ljud vill vi ha.

 

 

 


Här får ni listan på vad vi packat ner:

I skötväskan (lillasysters kläder)

♥ Velourdress (För hemgång)
♥ 1 varmare mössa för hemgång
♥ 3 olika tunna mössor (Svårt att välja, då de passar till olika plagg)
♥ 4 body varav en omlott o även olika storlekar
(Bra med ombyte då bebis kan kräkas o blöjan kan läcka)
♥ 3 pyjamas (samma här packades extra ner ifall hon behöver ombyte o vi blir kvar)
♥ Några strumpor i olika storlekar. Minns att Cornelias fötter var så långa.
♥ Två par tunna vantar till de små händerna för att skyddas mot naglar i ansiktet.
♥ 4 par byxor
♥ Ett par torsor
♥ Nappar om det behövs
♥ 1 nalle
♥ 1 snuttenalle
♥ Babynest
♥ 3 olika filtar, varav en varmare. (Hade även svårt att bestämma vilken filt som skulle med)
♥ 3 spydukar
♥ Blöjor
♥ Tvättlappar

Till mig:

♥ Mysbyxor
♥ Leggings
♥ Underkläder som trosor o strumpor
♥ Amningsbehå
♥ T-shirt
♥ Linne
♥ Kofta
♥ Morgonrock
♥ Tofflor
♥ Hygienartiklar som deo, tandborste, tandkräm m.m.
♥ Bindor
♥ Amningsskydd
♥ Amningsnapp (Hade jag stort behov utav sist)
♥ Mjölkersättning (Även det behövdes förra gången för vår del)


Då jag inte har något hår på huvudet kommer jag såklart skippa hårsnoddar, borste o sånt man kan behöva. Däremot ska jag se om jag kan ta med mig något sjal att sätta på huvudet annars kommer jag skippa peruken under själva förlossningen då det blir för varmt.

Till sambon har jag packat ner lite underkläder och t-shirt då han inte kommer stanna kvar över natten om det blir att jag och lillasyster måste stanna. Sen vet man ju aldrig om han skulle ångra sig så packade ner lite iaf och hygienartiklar till honom med.


Skötväskan hittar ni HÄR och är nedsatt med 40%, vilket är väldigt rimligt pris. Den kommer passa bra på barnvagnspromenaderna sen oxå då det finns fästen att sätta fast på vagnen och sen ingick det även en liten skötdyna när man ska byta på bebisen. En hel del fack i väskan fanns det också, något jag saknade i vår gamla väska, Är ju alltid så mkt man måste packa ner när man har en liten så det blir ju perfekt.


För mig har det tagit tid att packa denna BB-väska och efter dagens projekt blev jag helt slut… Ingen ork alls efter det. När jag skulle hämta Cornelia på dagis efteråt så hade jag så sjukt ont när jag gick att allt bara snurrade och jag fick gå saktare än någonsin.. När vi kom hem blev det soffläge med varsin ritbok för mig och Cornelia, min energi försvann verkligen och jag har såna förvärkar idag att det tar ännu mer på krafterna. Så, riktigt skönt att vara klar med detta nu ifall det skulle sätta igång. Man vet ju aldrig. Lillasyster kan ju bestämma sig för att komma när som helst..


Om ni tycker jag glömt något viktigt i BB-väskan, kommentera gärna och om ni gillar min lista klicka gärna på hjärtat 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Bärsjal! Om du inte använt det innan tycker jah verkligen du ska läsa på om det. Trikåsjal är enklast i början men det kan behövs några övningsknyt innan bebis kommer. För mina klisterbarn som vägrat bli nerlagda hade jag aldrig klarat av vardagen i början utan den och det är så mysigt och bra för bebis. Och skippa Babybjörn sedan och gå direkt på en bra ergonomisk sele som Tula free-to-grow eller ergobaby adapt.

stats