Teresiainspirerar

Gravidvecka 34-36

Veckouppdatering från vecka 34-36

Veckorna bara springer iväg och jag har inte uppdaterat vecka för vecka under två veckor så tänkte ge er en liten snabb uppdatering innan denna graviditet är slut 😉

Egentligen hände det inte så mycket dessa veckor förutom att jag bara blir större, tyngre och får allt mer ont vid varje rörelse.

Som jag fick höra igår (och hoppas att det blir så) är att om man haft en lätt graviditet kan man få en jobbig förlossning (och så var det ju med Cornelia) och har man haft en tuff, jobbig graviditet så blir förlossningen enklare. Såklart är det inget som säger att det är så men jag hoppas iallafall att det blir så 😉

Under vecka 34 så firade jag min födelsedag och passade på att ha sista ”festen” hemma med vänner. Gjorde allt så enkelt som möjligt och det var skönt men ändå vart jag sjukt trött efteråt. Sambon passade på att dricka lite gott med vännerna då han under mars månad inte vill dricka någon alkohol ifall bebis vill komma tidigare..

På min självaste födelsedag passade jag på att ta med svärmor och Cornelia på Bio då det nu inte är aktuellt att sätta sig där ifall nåt skulle hända, haha. En supermysig dag verkligen… Resten av den veckan blev väldigt lugn, jag påbörjade BB-väskan som inte blev klar dörrens igår, haha!

Vecka 35 var det mest soffläge för mig. Började få mkt mer sammandragningar och rejäla förvärkar så jag mådde inte så bra. Blev vådligt trött efter varje omgång av förvärkar och hade så ont i kroppen så nu var det bara att ligga på soffan och plöja igenom Solsidan..

Vecka 36 har egentligen bestått utav samma, en hel del förvärkar som blivit allt oftare, så fort jag rör mig eller när bebis trycker på så pass att hela magen blir spänd. Nätterna har blivit riktigt jobbiga och jag har inte sett fram emot att lägga mig på kvällen, för hur har än ligger gör det ont. Vissa nätter kom jag inte ens upp ur sängen, när jag behövde gå på toa, då bebis ligger på ett sätt som gör att hon trycker på så hårt mellan navel och bröst.. Sjukt ont gör det när hon ligger så.

Jag var på kontroll hos barnmorskan den 12 mars där hjärtljuden låg fint mellan 135-140 och mitt SF-mått var på 35. Jag har haft känslan att jag inte vuxit så mkt senaste tiden men under denna vecka märkte jag själv att det nu går i rasande fart.. Jag kan knappt knäppa jackan längre, naveln är helt borta, något som inte riktigt blev helt borta med Cornelia så jag tror denna bebis kommer vara lite större när hon föds. Blir spännande att se..

Bebisen ska nu vara ca 45 cm lång och ligga runt 2,7 kg i slutet på veckan.. Bara 600 gram kvar till Cornelias födelsevikt… De där sparkarna man kände för några veckor sedan är mer stora rörelser då bebis rör på hela sig.. Ibland känner jag hur hela magen, och till och med kroppen hoppar runt. Det märks att hon börjar bli stark för sparkarna jag väl känner, en fot till exempel, är väldigt starka. Mysigt men ibland är det även jobbigt när det gått några timmar i sträck som hon rör runt i magen. Hon ligger fortfarande med huvudet neråt men är inte fixerad ännu. Får se hur det är när vi är tillbaka på kontroll den 26:e mars.

För övrigt så vart det mkt vila under vecka 36 då jag inte orkat mkt, packat vidare på BB-väskan lite och äntligen beställt babyskyddet. Snart är vi helt redo 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats