Teresiainspirerar

5 år!

Tänk att vår stora lilla tjej nu är fem år. I måndags var det äntligen hennes födelsedag som hon längtat! Tror detta var första året som hon verkligen hade koll att det var just hon som skulle fylla år på måndagen och hur hon ville ha det hade vi länge fått höra.

Jag kan inte fatta att det gått fem år sedan vi var på BB och jag minns denna dag så väl. Alla känslor… Om den dagen kan ni läsa om HÄR.

Cornelia hade önskat sig frukost på sängen så jag bestämde mig för att göra det lite extra fint för henne då hon annars inte önskade sig något speciellt. Ställde klockan på sex för att hinna upp och fixa innan hon skulle vakna och även Sabina som isf skulle behöva ammas.

Jag hade köpt färdiga plättar, vispade lite hallonmousse och gjorde en liten pannkakstårta av det med jordgubbar, riven vit choklad och strössel. Dekorerade med en ros och sen var den klar. Gjorde även mackor formade som hjärtan med jordgubbssylt på på toppen och en tallrik yoghurt o apelsinjuice.

Sen gick jag, sambon och Sabina in i hennes rum och sjöng för henne.. Hon låg där och låtsades sova tills vi sjungit färdigt för att då vända sig om mot oss och såg brickan med frukost som jag fixat och två paket.

Det blev presentöppning och lite frukost och sedan lekte Cornelia ett tag med sina nya leksaker och efter det valde hon att få bada och var nog i badet nästan en timma. Hon hade fått en barbiedocka som man kunde ha i badkaret och den vart ju poppis då den ändrade färg när den kom i vattnet.

Sen var det dags för lunch, pannkakor såklart. Vi vill att Cornelia ska få välja hur hennes födelsedag ska vara, vilken mat vi ska äta osv. Efter lunchen var vi ute en stund och sen tog vi det lugnt innan vi tog en sväng till affären för att köpa middagen och en varsin glass.

På kvällen kom Cornelias farmor o farfar och svägerskan med familj för att fira Cornelia. Vi bjöd på grillade hamburgare och sen en tårta jag snabbt slog ihop. Jag har varken ork eller tiden just nu för ett större projekt så det blev en vanlig jordgubbstårta och barnen älskade den. Cornelia brukar inte gilla tårtor men denna ville hon ha mer utav 🙂 Efter fikat blev det presentöppning och även här hade jag inte slagit på stort men det kändes ändå som hon blev mer nöjd med sina presenter än tidigare år då man lagt så mkt energi på dem. Kanske är mina förväntningar också?

När alla åkt hem så var klockan så pass mycket att det var dags att lägga sig och vår femåring somnade så nöjt efter en toppenbra födelsedag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats