Teresiainspirerar

Thailandsresan – Del 3

DEL 3

Inför vår resa

Det var mycket om och men innan vi bokade vår resa till Thailand. Det var jag som tjatade på sambon och tyckte vi verkligen skulle behöva att komma bort efter ett år med massa motgångar i våra renoveringar.
I september bokade vi äntligen och det är för mig halva nöjet att längta och förbereda inför resan.

Jag brukar alltid packa i god tid och nästan vara klar några veckor innan vi reser men hösten gick så fort och även jul och nyår.

Dock planerade jag iaf vad vi skulle packa med oss. Vi valde vår praktiska vagn yoyo babyzen från Jollyroom som jag skrivit om i tidigare inlägg. Ni kan läsa mer om den HÄR

image

Jag har ju alltid varit så duktig på att köpa kläder till Cornelia, speciellt klänningar och hon hade en hel del som vi inte hunnit använda så mycket så tog självklart tillfälle att packa ner det mesta när det var dags att börja packa. Jag funderade mycket på vad och hur mycket vi skulle ta med och frågade om tips på instagram där jag fick höra olika från alla. Jag valde dock att ta med en hel del (hellre för mkt än för lite) så plockade bara bort ett par plagg. Blev som sagt en hel del klänningar, tre par shorts, tre koftor ifall det skulle bli kallt (dessa användes dock inte en ända gång), två kepsar och två solhattar. Solkräm sf50 en kräm och en spray, två solglasögon, linnen, hårrosetter och lite annat smått och gott. Packade även ner ett par filtar och såklart lite skor. Blev tre par skor men det blev bara ett par som blev favoriterna och användes hela tiden.

image
Dessa skor från Next direct blev Cornelias favoriter.

image

image

image

image

image

Köpte ett par underbara skor till Cornelia som hon fick ha under flygresan som kommer passa bra till våren med, från
Din Sko

image

image

Man lär sig varje gång när man åker men hinner ofta glömma oxå men nu är det så bra när jag själv bloggar så jag kan gå tillbaka till mina egna erfarenheter 🙂
Kan säga att det var tur att jag packade med så mkt kläder till Cornelia för allt utom koftorna användes, vissa plagg flera ggr och jag tvättade även upp lite där. Blev ju att Cornelia spillde ner sig, satt i sanden och smutsade ner sig mer än vanligt men vad gör det, kläderna är till för att användas och smutsiga barn är lyckliga barn sägs det 😉
Vissa plagg blev ju Cornelias favoriter, hon ville på kvällarna ha klänningar hon kunde dansa runt i, och dansa gjorde hon kan jag säga. Mer om det ska ni få läsa i ett annat inlägg 🙂

Jag själv började packa ner mina kläder dagen innan vi skulle åka så blev lite smått stressad. Tur jag var hemma och vabbade några dagar innan så jag hann med lite smått o gott inför resan medans Cornelia vilade.

image
Jag gjorde även mina naglar och ögonfransar dagen innan vi åkte för att bli extra semesterfin 🙂 Första gången jag gjorde fransar och jag blev så nöjd så har nu bokat en ny tid till nya 🙂 Dem gjorde jag hos Yes4beauty.
Blev sååå nöjd med mina naglar, fick precis som jag önskade och självklart i babyrosa, guld och glitter 🙂 Det är verkligen jag.

image

Växlat in bath gjorde jag iaf några dagar innan och vi växlade in hel del del på en gång. Vi körde på ca 50 000 bath och det räckte för oss tre under hela resan precis. Tror det var ca 14000 i svenska vi hade med oss, och då unnade vi oss den mat vi ville ha, jag köpte en klänning till mig, blev lite grejer till Cornelia och sambon tog massage så vi snålade ingenting under vår resa.

Vi hade även handbagage med oss och till Cornelia hade vi fyllt hennes Pippi resväska med massa pysselböcker, ritblock och pennor, några figurer hon brukar leka med, en liten inslagen present och lite ätbart.

Till oss själva blev det någon bok, kamera, iPad och även målarböcker till mig 🙂

Dock använde ingen utav oss något av det vi packat ner i handbagaget då vi klarade flygresan utan krångel 🙂

image

Mer om resan får ni läsa i nästa del 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats