Teresiainspirerar

Rutiner och stolt över vår stora tjej…

Det verkar som 22.30 är den tid som vår lilla bebis somnar för natten… Om hon somnar innan vaknar hon efter en kort stund och sen får man börja om och så slocknar hon samma tid de senaste tiden har jag märkt. Några kvällar en timma senare och nån enstaka kväll någon halvtimma tidigare.

Våra ”rutiner” är olika beroende på Sabina. Det blir ju hon som styr nu när hon är så liten. Som sagt så somnar hon runt 22.30 på kvällarna efter en del amning på kvällen. Sen sover hon antingen till 2-2.30 eller vid 4-5 tiden för lite mat för att sedan somna om lätt och sover då till 8 då det är dags för mat igen och sen sover hon (om hon är nöjd) några timmar för att sen äta runt 12 tiden igen. Senaste dagarna har det varit så varmt så hon har somnat om ganska snabbt efter blöjbyte och amning på dagarna. Oftast vaknar hon runt två-tre tiden när jag skall häda Cornelia på dagis så då kan det bli lite grinigt. Sen håller sig Sabina vaken tills hon somnar för natten.

Vi försöker underhålla Sabina så gott det går, även att det är så svårt nu när hon är så liten. Men hon har ju varit med några veckor med leende och nu mera skratt och prat när vi pratar med henne. Hon blir så lycklig och skrattar med hela ansiktet vilket är så mysigt. När Cornelia busar med henne blir hon så lycklig. Man ser hur hon tittar på sin storasyster och även Cornelia blir så lycklig av att få respons. Det blir ju så mkt roligare nu när hon kan få Sabina att skratta.

Sabina älskar att sitta i sin babysitter och jag är så glad att vi har den, för den är så bra att sätta henne i medan jag förbereder middagen.

När vi äter middag får hon sitta med oss vid bordet i sin babysitter från STOKKE till trip trap stolen så det blir lite lugnare numer när vi ska äta ihop. Dock kan hon vara lite missnöjd ibland om hon fått sitta för länge eller lyckas bajsa. På kvällarna är det mest jag som tar Sabina då det är jag som har maten 😉 Sambon får lägga Cornelia varje kväll då Sabina är som piggast just den tiden eller mest grinig. Jag kan sakna läggningarna med Cornelia ibland och har bara kunnat lägga henne en gång sen Sabina föddes. När jag la henne så var hon så glad över att få den tiden med mig och jag insåg hur stor hon blivit när jag tittade på henne. Med en liten i huset igen märker man ju verkligen hur mkt Cornelia har vuxit. Tänk att hon blir 5 år om 23 dagar! Vår stora älskling!

Idag vart det även en stor dag för Cornelia. Hon lärde sig cykla!! Och jag är så stolt över henne. Hon och sambon har varit ute några ggr nu under ett par veckor för att testa men de båda har kommit hem lite smått irriterade på varandra och tålamodet på dem båda är inte så bra. Ikväll efter middagen sa jag att vi alla kunde ta en promenad ut och Cornelia skulle få testa igen och efter bara en kort bit cyklar hon själv. Sambon släppte stödpinnen och efter en stund frågar Cornelia om hon cyklar själv vilket vi säger att hon gör. Stolt cyklar hon längre för varje försök och efter tio minuter behöver inte ens sambon springa efter, hon cyklar iväg helt själv. Jag är ju självklart så nervös att hon ska cykla omkull men det hör ju till. Imorgon ska vi åka och köpa en nya cykel till Cornelia, då hennes nuvarande är för liten. Hoppas hon vågar cykla på sin större cykel.

Nä nu verkar såklart Sabina vaknat igen så godnatt på er.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats