Teresiainspirerar

Nöjd tjej

Vi har haft många kämpiga dagar och kvällar med vår lilla tjej.. Hon har varit så missnöjd och jag har försökt allt tycker jag.. Amma, amma och amma, hon har haft ont i magen och sovit alldeles för lite.

Jag började misstänka att mjölken började sina och att hon blev mindre mätt, vilket är anledningen till detta och började sätta in lite extra ersättning.. Nu har jag gett några ggr extra per dag efter jag ammat och har märkt en sån stor förändring. Hon har sovit två långa stunder på dagen, dock varit vaken länge på kvällarna, men idag somnade hon redan kl nio.

Idag har nog varit en av de lättaste dagarna sedan Sabina föddes. Allt har flutit på och Sabina har sovit några timmar på förmiddagen och på eftermiddagen när hon var vaken så har hon varit så nöjd. Att ligga i vagnen och bara titta och vara glad är ovanligt då hon oftast skrikit när hon varit vaken och det har gjort mig lite stressad då det resulterat i att hon bara är lugn hos mig. Men idag började hon dagen med världens underbaraste leende och dessa leendet har kommit allt mer och mer nu när hon är vaken. Igår fick även sambon sitt första leende när han kom hem.

När Sabina sov på förmiddagen så passade jag på att pumpa lite mjölk för att stimulera brösten så gått det går.. Förra veckan när jag pumpade kom det bara någon droppe och jag bröt ihop. Kändes så hopplöst då jag så gärna vill amma ett tag till. Men idag vart jag så förvånad när jag pumpade, då det fylldes på snabbt och jag fyllde hela flaskan. Det har aldrig hänt mig tidigare någonsin att jag fått ut så mycket mjölk. Som högst har jag fått ut ca 70-80 ml från båda brösten och då fått pumpa länge, men idag gick det så fort och flaskan fyllde 150 ml. Alltså det dubbla! Jag vart så glad och kunde då ge lite utav det istället för ersättningen nu ikväll. Direkt efter det somnade hon och har nu somnat för natten.

Känns så skönt att det kanske börjar bli lite enklare och att Sabina känner sig mer nöjd. Igår var vi även vid BVC och då visade det sig att hon nu väger 4040 gram. Tänk, att vår lilla tjej väger 4 kg nu. Känns så skönt att hon går upp som hon ska. I början var det lite segt men nu har hon iaf gått upp 600 gram från födelsevikten.

Nu får vi se hur morgondagen ser ut, för det vet man ju aldrig, men hoppas på minst lika bra som idag med glada barn 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats