Teresiainspirerar

När man brister…

Vår lilla tjej har verkligen haft en period som varit väldigt krävande. I ett par veckor har hon knappt sovit på dagarna och har hon väl somnat så vaknar hon av minsta lilla, antingen av ljud eller att vagnen inte rullar eller vaggan vaggar… Hon har velat vara i min famn hela dagarna om hon fått bestämma och gärna amma konstant. Det har tagit så mkt kraft känner jag och idag kände jag mig så svag… Minsta lilla fick mig att brista och jag har gråtit massor..

Jag har kämpat varje eftermiddag och kväll med att hon skall vara nöjd och även finnas för Cornelia, hinna äta eller ens kunna gå på toa utan att höra skrik. Det skär i hjärtat att se hur missnöjd eller arg vår lilla tjej är. När man till exempelt skall lämna eller hämta Cornelia på förskolan kan Sabina skrika hela vägen, trots att hon fått mat innan..

Vissa dagar har jag hunnit pumpa ut lite extra som jag kunnat ge henne vid behov som extra efter amning en senaste veckan har jag inte ens hunnit med det och hon har bara velat vara vid bröstet. Idag när jag först skulle pumpa kom det bara ut några droppar, men sen kom det lite. Dock inte alls lika mkt som det kommit tidigare. Testade sen att pumpa ut lite till så nu ikväll fick hon extra efter amningen… Senaste kvällarna har varit så jobbiga, då hon legat vid bröstet i flera timmar och när jag sen lägger ner henne i vaggan eller vagnen så har hon skrikit. Ingenting har hjälpt men när jag till slut fått ge henne extra ersättning har hon blivit lite lugnare en stund. Ikväll vart ersättningen bra för henne då hon nu ligger och sover i sin vagga. Det brukar inte hända numer så här tidigt på kvällen..

Jag har bestämt att jag ska försöka fortsätta amma så länge den går, MEN att jag efter amningen ger henne extra ersättning för att hon ska bli riktigt mätt. När Cornelia var bebis räckte inte min mjölk så då övergick vi helt till ersättning, men nu har jag ändå lite mer mjölk ändå och jag vill försöka få denna stund så länge det går, men om det inte kommer gå alls får jag övergå till endast ersättning. Jag försöker pumpa lite mellan varven för att försöka stimulera lite extra när hon sover så mjölken finns kvar lite till.

Men man känner sig så hjälplös och är så trött. Känner mig för tillfället lite nere också och väldigt ensam vilket säkert gör att jag lätt brister..

Idag beställde jag dock en bärsjal ifrån Babyland och fick den redan ikväll. Så skönt att få (gratis) hemlevererat till dörren samma dag och som just detta så kändes det som jag inte vill vänta på nån leverans.

Försökte testa bärsjalen lite snabbt ikväll men Sabina var för missnöjd för att det skulle kännas bra. Imorgon gör vi ett nytt försök men jag har hört så mkt om bärsjalar så det borde vara något för oss. Håll nu tummarna för oss att det skall fungera så jag åtminstone kan laga lite mat mm.


Nu i skrivande stund kom Cornelia ner med växtvärk så får ta och avsluta inlägget för denna gång. Så typiskt när Sabina väl somnat så har Cornelia vägvärk…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats