Teresiainspirerar

Har lillasyster fått ett namn?

Ni är säkert många som undrar vad lillasyster fått för namn eller om hon ens fått något?

När jag var gravid så pratade vi lite från och till vad vi skulle ge för namn till lillasyster och jag skrev först en lista som jag hade massa förslag på.. Rabblade upp alla namn för sambon och inget utav dem föll honom i smaken så vi stod verkligen stilla där..

Frågade Cornelia vad hon tyckte lillasyster skulle heta när hon kom till världen och där fick vi som svar väldigt länge att lillasyster skulle heta Ariel. Ja, efter lilla sjöjungfrun, men det kände nog varken jag eller sambon för så vi fick fundera lite till..

När jag var liten eller till och med innan Cornelia föddes så har jag alltid sagt att om jag får en dotter skall hon heta Vanessa. Jag tänkte att de rimmar med prinsessa och att det namnet var väldigt fint.. Men så kom ju Cornelia och hon var ingen Vanessa och sambon var nog inte lika förtjust i det namnet som jag.. Nu inför lillasysters ankomst så kändes inte Vanessa lika aktuellt.

Jag tyckte Saga var ett fint namn och frågade Cornelia vad hon tyckte och fick till svar att Saga kan man ju inte heta.. Det är ju en saga, inget namn, haha, älskade Cornelia kopplade namnet till sagor vilket vev fel för henne.

Sambon kom med sina förslag och inga som jag heller fastnade direkt för men så en dag nämner han att han tycker Sabina är fint och jag höll nog med där, även att vi inte sa just att det skulle bli en Sabina. Vi höll det förslaget öppet och funderade även på fler namn..
Frågade Cornelia åter igen vad hon tyckte om just förslaget Sabina och hon verkade hålla med oss att det var ett fint namn som lillasyster kunde få..

Vi pratade inte så mkt mer om namn efter det men sen beställde jag en mugg från Babyshop av märket Letters Design med bokstaven S på ifall det skulle kännas rätt med en Sabina.

Visade sambon muggen och fick svar att ”Ja, men då är det väl bestämt då att lillasyster ska heta Sabina eftersom du beställt med just ett S?”. Jag var väl ändå inte 100% säker men på nåt vis så kändes det allt mer o mer rätt. Sabina är ett väldigt fint namn och jag minns som liten att jag visste om två Sabina. En av dem vart fröken Gotland när jag gick på mellanstadiet och den andra tjejen blev min vän när jag bodde på Öland. Jag har inga dåliga minnen av just det namnet som man kan ha ibland med namn, att man förknippar det med olika personer man inte gillar eller något liknande.

Vi sa att vi skulle se när lillasyster kom ut, om hon skulle passa att heta Sabina eller inte. Ett annat förslag var även Sabine.

Dagarna innan vår lillasyster föddes pratade vi även om mellannamn och då kom vi fram till att om det blir en Sabina kommer hon heta Sabina Louise Ingrid.
Louise efter hennes farmor och Ingrid efter min farmor. Cornelia har fått namn efter sambons mormor och efter min mormor (även min mamma o gammelmormor) så just att föra namnen vidare känns mer aktuellt än att ta något helt nytt.

Dagen kom och vår lilla tjej föddes.. och ja, hon är en Sabina känner vi. Världens finaste Sabina som från plusset gett oss en sån lycka, precis som sin storasyster. Att man kan älska en till person så mkt känns så underbart! Namnet känns så rätt på nåt vis och är idag heller inte så vanligt längre, vilket vi heller inte vill ha. Tänk att jag aldrig haft Sabina som namnförslag innan men så bra det blev.

♥ Sabina Louise Ingrid – Vår sista pusselbit i vår familj. Så älskad och så underbar!  ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats