Teresiainspirerar

Gravidvecka 32

Graviduppdatering vecka 32

Jag skrev senast igår hur vecka 31 var men bättre sent än aldrig.. Redan nu får ni uppdatering om vecka 32. Alltså, det betyder att jag idag går in i vecka 33 och har mindre än 20% kvar utav denna graviditet och även den sista. Så synd bara att jag inte kunnat njuta och må lika bra denna gång men kanske är lika bra så jag inte längtar efter att vara gravid igen… eller kanske man gör det ändå och glömmer alla besvär man haft?

0F699B95-C370-4AF7-974F-473C38B4C093

Början på vecka 32 var jag fortfarande dålig i magen efter magsjukan och hade gått ner nåt kilo men bebis mår bra då hon rört sig mer än vanligt på kvällarna.. Hon har i alla fall busat för fullt och ibland har jag nästan trott att hon är på väg ut, haha!

Jag hade ju inte så ont i vecka 31 då jag vart sängliggandes men i måndags när det var dags för Cornelia att börja dagis igen och jag kom ut och rörde på mig lite så kände jag direkt att kroppen ändå blivit sämre.. Jag går otroligt sakta framåt, gungandes och ibland får jag till och med stanna för att jag börjat känna av sammandragningarna så kraftigt nu..

Igår träffade jag min läkare som nu sjukskrivit mig till förlossningen. Skulle egentligen gått på graviditetspenning då jag hade fått den godkänd men eftersom jag redan varit sjukskriven i över en månad sa de att de e bättre jag blir fortsatt sjukskriven istället för att gå på graviditetspenningen. Känns skönt att man inte behöver jobba just nu när jag knappt kan gå på kvällarna. Kryckor är något jag skulle behöva känner jag.

Jag har under denna veckan passat på att försöka få lite iordning, allt tar sin tid, men ju längre tiden går desto jobbigare blir det. Åkte till IKEA i onsdags för att köpa ny madrass till spjälsängen då den andra inte var så bra längre.. Efter det stannade jag förbi i Häggvik hos Big Baby för att kolla lite barnvagnar. Har funderat på vilken som är smidigast bland Emmaljungas vagnar… Tänkte skriva ett litet längre inlägg om detta sen då jag skriver mer fokus på just vagn.
Har iaf bestämt mig vilken jag tyckte bäst om 🙂 Shoppade med mig lite smått och gott till lillasyster också när jag ändå var där…

Igår så skruvade vi upp spjälsängen så nu är den på plats i sovrummet bredvid min sida av sängen. Tanken var att ordna barnrummet men då vi inte riktigt orkar eller hinner få iordning det så får sängen stå inne hos oss. När barnrummet är igång blir det en vagga hos oss och spjälsäng i lillasysters rum. Så mysigt att börja boa lite och väldigt skönt att inte behöva tänka så mycket på det där sen. Bara ligga och vila kroppen och ladda inför förlossningen… Jag kan ha fel men min magkänsla säger att hon kommer komma tidigare än beräknat, men vi får se. Med Cornelia hade jag rätt exakt på vilken dag jag trodde hon skulle födas.

Under vecka 32 är lillasysters vikt snart på 2 kilo så det är inte konstigt jag börjar känna mig tung nu. Hon är även runt 39 cm lång. Nu ska även hennes alla fem sinnen – syn, hörsel, lukt, smak och känsel – fungera. Jätte mysigt när Cornelia vill sjunga och prata för lillasyster.

Nu hoppas jag att jag ska kunna njuta utav vecka 33 och de resterande veckorna. Snart är hon ute och då får vi njuta på ett annat sätt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats