Teresiainspirerar

Gravidvecka 30

Vecka 30

Dags för veckans graviduppdatering 🙂

Vecka 30 är förbi och idag går jag in i vecka 31. Nu börjar jag allt mer förstå att vi verkligen skall få en liten bebis inom ett par månader ungefär. Det känns mer verkligt nu när jag känner kraftiga sparkar och vart foten är, eller när hon hickar.

Var ju hos barnmorskan i onsdags och fick lyssna på hjärtljudet och sa innan hon skulle lyssna att det kändes som bebis hade hicka. Mycket riktigt hade hon det.. Var nästan svårt att få fram hjärtljudet ordentligt då hon både sparkade och hickade så de brusade för fullt. Men i mellan allt ljud hördes hjärtljudet så fint. Hon följde även sitt SF mått jättefint precis i sin kurva och det känns så skönt. Bara när man får höra hjärtljudet så blir man så mycket lugnare.

IMG_4958

Bebis är nu ca 36 cm lång från huvud till fot och väger runt 1,4-1,5 kg. Enligt min app jag har står det att bebisen redan nu kan lägga sig med huvudet i bäckeningången och enligt min barnmorska låg hon med huvudet neråt iallafall. Och som min app även säger kan man känna tydliga sparkar ooo mot bröstkorgen och det händer, men mest upp på revbenen på högersidan. Jag tycker det är så mysigt att känna lillasyster så som hon rör sig och sparkar just nu, även i skrivande stund.

6B66194C-5A18-41C1-BE1B-5B2F51545B39

9E4282AE-39E6-4B63-9AF7-BC79DB9C7561

Det märks att jag blir större och magen växer på. Jag känner mig nästan lika stor nu som med Cornelia innan hon föddes. Ibland får jag sammandragningar och det känns jobbigt att gå. I veckan när jag, Cornelia och sambon skulle gå till vår lill-Ica, en promenad på ca 7-10 minuter vanligtvis enkel väg, tog mig ca en och en halvtimma. När vi var på väg hemåt gick det så sakta då jag hade sammandragningar och så ont när jag gick så sambon och Cornelia fick gå föra och var säkert hemma 20 minuter innan mig. Jag vill verkligen försöka njuta utav graviditeten då detta är sista gången men jag längtar ändå så mkt efter att få kunna gå långa promenader igen utan att ha ont eller blir helt slut.. Förhoppningsvis skall jag klara av att gå dessa promenader när lillasyster är född.

Annars har det inte hänt så mkt denna vecka, eller jag har blivit lite tröttare igen känner jag och illamående vissa tillfällen, även varit lite yr, men det berodde på lite lågt blodtryck.

Denna helg ska vi mysa med våra vänner då det var ett tag sedan och nu är det läge att passa på för ju längre tiden går desto mer är det viktigt att stanna hemma känner vi.

Om vi inte hörs under helgen så får ni ha en underbar helg och passa på att leka ute i snön för den verkar komma överallt just nu. Mysigt med snö och ljusare ute 🙂

Kram kram finisar

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats