Teresiainspirerar

Gravidvecka 27

GRAVID v 27

Jag har inte uppdaterat på några dagar då jag varit väldigt trött och haft så sjukt ont i kroppen..

Och ni har ännu inte fått läsa om vecka 27 än så här får ni en liten uppdatering från veckan som var.

Måste säga att det e tur att jag är sjukskriven på heltid för jag har haft väldigt ont och minns att förra lördagen under vecka 27 hade jag så jobbigt att gå att jag funderade hur jag skulle orka med att åka in till stan för att se på Disney On Ice med Cornelia, men när jag vaknade på söndagen kände jag mig faktiskt lättare o piggare än på väldigt länge.. Väntade mig att det skulle komma på eftermiddagen men under hela dagen, även under hela showen i Globen klarade jag mig från att ha så där ont.

Tog dock bilen en bra bit så vi gick inte så mycket så det var nog bra. En riktigt lyckad dag för både mig och Cornelia!

IMG_3951

På måndagen började sambon jobba igen efter att ha varit lediga ihop en vecka och över juldagarna, Cornelia skulle till dagis igen och det var väl min ”första” dag själv nu under sjukskrivningen förutom dagen innan Cornelia gick på ledighet inför julen. Jag trodde dagen skulle gå sakta men tiden gick fort och jag orkade hålla mig på benen när det var dags att laga middagen, vilket kändes skönt att orka med.

På tisdagen var jag hos barnmorskan för att lyssna på bebis hjärtljud och mäta SF måtten. Som gången innan slog det 140 slag i minuten och hon höll måttet mitt i prick på kurvan. Det kändes skönt att allt såg fint ut och vi gick igenom vilken förlossning vi vill föda och andra grejer som är praktiska och alla mina frågor, haha.

Annars gick veckan fort och jag försökte ta det väldigt lugnt medan Cornelia var på dagis. Det räckte att gå till o från för att lämna och hämta henne, men vad jag saknar längre promenader just nu. Att orka gå utan att bli trött och få ont i kroppen.

Under veckan har jag även börjat känna rejäla sparkar och att hon ligger mycket högre än tidigare. Nu kan hon trycka mot revbenen, vilket är mysigt att känna så länge hon inte tar i för hårt. Jag har även nu kunnat se hur magen hoppar för fullt när hon rör sig, och det känns allt mer och mer verkligt nu.

Enligt mina appar väger hon runt ett kilo och kan redan vara omkring 37 cm lång och det känns så stort redan. Att hon ska vara så lång nu men underbart då hon skulle kunna överleva nu om hon skulle födas för tidigt.

Har tyvärr ingen bild på magen men ska försöka bättra på mig att fota magen. Synd att missa dessa minnen på hur magen vuxit under denna graviditet.

I fredags gick jag in i vecka 28 och den får ni läsa mer om till helgen när jag gått in i vecka 29.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Beatrice

  Det är alltid något speciellt för mig att läsa om graviditeter i just vecka 27. Din uppdatering var så mitt i prick på något sätt. Vår son föddes 2013 i just vecka 27, det matchade verkligen vad du läst, han vägde 1208 gram och var 37cm lång och som du skriver de kan verkligen överleva nu. Vi har en fullt frisk & klok liten fyra åring som springer omkring här hemma. Det är fantastiskt! Stort lycka till med graviditetens sista veckor och när det sedan blir dags?

  1. teresia

   Men åh vad underbart att läsa om er lilla kille! Jag tycker det e så svårt att skriva om mina gravidveckor, tycker alla andra skriver så bra o jag fattar inte riktigt hur jag ska lägga upp det, men det händer ju olika saker varje vecka och det går framåt just för att bebis växer och blir större.

   Tack snälla, man är ju mer nervös denna gång inför förlossningen tycker jag, men det är nog för att man vet hur det var första gången. Massa kramar till dig!

stats