Teresiainspirerar

Dålig mamma till en bra mamma

Jag måste bara få skriva av mig…

Under ett års tid mådde jag dåligt på mitt (dåvarande) jobb Akademibokhandeln..

Jag jobbade varannan helg, kvällar och trivdes inte alls vilket resulterade till att jag alltid kom hem gnällig, sur, ledsen och sånt dåligt tålamod och kände mig verkligen som en dålig mamma. Humöret var inte på topp, jag kunde gråta framför Cornelia o må dåligt, ville verkligen inte ta mig till jobbet o fick ofta migrän, även då orkade jag inte ge Cornelia den tid jag önskade.

Jag jobbade kväll till efter sju ibland o kom hem när hon sov. Slutade jag halv sex var det bara middagen vi fick ihop och sen var det dags att natta. Varannan helg jobbade man o önskade man kunde vara hemma o leka ist, de helger man var ledig hade man så mkt att ta igen hemma att vi inte gjort nåt utöver det vanliga, som utflykter, lekland lr annat. Visst fanns det dagar som jag kände att det var bra, att jag fick lite mer tid.

Eftersom jag inte själv mådde så bra pga mitt jobb o tider jag förlorade med min familj så var jag ofta deppig o ingen ork lr lust till nåt. Jag kände mig bara sur.

Sen så vände det, blev erbjuden jobbet jag började på helt i måndags och slutade helt i söndags på Akademibokhandeln.

Detta är mitt bästa val som jag gjort nu och det känns så otroligt bra! Trots att jag gått upp i tid så känns det som jag ändå jobbar mindre men nu får vi rutin, jag jobbar oftast 8-14.30 mån-fre och ledig helger, röda dagar och får varje eftermiddag o kväll med Cornelia.

Sen att mitt nya jobb känns så bra gör det ännu bättre, att få åka till o från jobbet med leendet på läpparna och kännas som man är så lätt att man svävar på moln. Att skratta, må bra på jobbet och ta med mig mitt humör hem kan inte bli bättre. Jag är så glad för detta och min första vecka känns riktigt kul! Nu har även barnen börjat prata o skoja mer och i häromdagen när jag kom till jobbet hade min kollega en present till mig.

Jag känner mig redan som en gladare Teresia och en bättre mamma! Sen märker jag att Cornelia också verkar på så mkt bättre humör. Känns som det kommer bli en bra sommar det här 🙂

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pia

  Jag vet precis vad du menar! Jag jobbade på samma (själsdödande) ställe som du, jag var till och med din föregångare, haha. Bara ett par månader efter att jag slutade, 2011, så ville jag ha barn, vilket hade varit helt otänkbart tidigare. I dag har jag två små knattar, den ena två år och den andra fyra månader. Så ja, det är oerhört viktigt att följa hjärtat innan hjärnan ? Kram

 2. Ellie

  Vad bra och fint du beskriver dina känslor. Jag känner exakt likadant, jag har inte gråtit eller varit sur när jag kommit hem men är less på att jobba kvällar och helger och röda dagar, förlorar inte bara tiden med mina barn (1 och 3 år) utan min sambo, mina föräldrar och svärföräldrars tid. Jag har jobbar inom hemtjänsten som undersköterska i 13 år och det gick ju bra de 10 första åren men när barnen kom så är det ju helt annorlunda. Den tiden får man inte tillbaka.
  Du är stark och modig som klarade av att byta jobb. Skriv gärna tillbaka hur du gick tillväga.
  All lycka till dig och familj / Ellie

  1. teresia

   Hej!
   Jag kände direkt efter mammaledigheten att jag ville göra något annat för att få mer tid med min tjej och sen när jag inte mått bra på mitt förra jobb så började jag kolla runt. Hade nog tur för när jag väl bestämt mig att hitta annat fanns det tjänster som passade mig mkt bättre både tidsmässigt och hur jag skulle trivas. Jag var nästan nära på att säga upp mig från förra jobbet innan jag ens hade nytt jobb, så dåligt mådde jag. Fick inte första tjänsten jag sökte och blev så ledsen men sen efter nån månad ringde de från en annan skola och erbjöd mig tjänsten, självklart för mig att ta den och jag ör så lycklig över mitt val! Känns som jag är ledig varje dag och när jag väl är på jobbet är det så bra och tiden känns som bara ett par timmar 🙂 Tips om du vill byta så våga göra det, du kommer inte ångra dig. Jag bytte ju helt bransch till o med. Kram o lycka till!

stats