Vilken kväll!
Hela helgen har bestått av att umgås med vänner och goda middagar.
I fredags var vi inne hos våra fina vänner och närmaste grannar för en god somrig pastasallad och igår bjöd vi in ett par vänner spontant hem till oss på middag. Det var evigheter sedan vi träffades så riktigt kul att få umgås o bjuda på lite gott.
Eftersom vi inte hade planerat in det så kikade jag runt lite efter matinspiration och så gick vi upp till lill-Ica här hemma för att köpa ingredienser.
Jag har blivit så mkt för att göra nya rätter och bestämde att vi skulle köra massa nya grejer som vi själva aldrig ätit. Det är ju en chansning, antingen misslyckas man helt eller så lyckas man.
Jag började direkt när vi kom hem från affären men efterrätten så den var klar. Sedan lite lätt mingelsnittar, efter det började jag med varmrätten. Egentligen skulle man passat på att grilla men var ju så sugen på att testa denna rätt.
Sambon åkte för att hämta våra vänner och jag gjorde klart allt. När de kom bjöds det på en somrig fördrink och lite mingel meddans jag höll på med det sista på varmrätten.
Till mingelrätten blev det uppdukat på skedar, gjort av philadelphiaost, kallrökt lax, pepparrot och färsk persilja. Hittade receptet i min förrätter o mingelbok som ni hittar HÄR, riktigt enkelt och gott.
Blev även liten melon med fetaost och basilika på tandpetare och snacks såklart 😉
När varmrätten var klar så bjöds det på vin till maten och när man kommer till oss ser man ju verkligen vad jag har för stil.. Haha! Allt går i rosa, vitt, marmor och mässing/guld.
Till varmrätt hade jag gjort nötfärsbiffar fyllt vitlök, pesto med soltorkade tomater o chili, salt, peppar, oregano, grädde och persilja.
Till det blev det klyftpotatis och sallad. Måste själv säga att maten blev grymt god. Så receptet måste jag komma ihåg att skriva ner någonstans.
Kan säga att man blev riktigt mätt så jag o min vän V gick upp med Cornelia i hennes rum då hon ville leka o visa V alla Barbie jag tog fram från min barndom i torsdags.
Vi hann smälta maten lite innan det var dags för kaffe och min efterrätt 😉
Blev även lite rosé till oss tjejer.
Efterrätten var även den så enkel o god som jag hittade inspiration ifrån Mittkök som var gjort på noblesse, jordgubbar, hallon, vit choklad o créme fraiche. Mums!
Jag har blivit helt tokig på att dekorera mat o fixa nytt. Sååå kul och eftersom jag gillar att fota o har tyckt det varit så svårt att fota mat tidigare, men mkt enklare nu med nya kameran.
Jag och V nattade Cornelia och när hon somnade runt tio satt vi nere o drack lite rosé som var kvar o en shot. Våra vänner gick hem runt ett och det var verkligen längesedan man satt uppe så länge, men så mysig kväll det blev, så spontant och lyckat med nya rätterna.
Vill ni ha recepten så hojta till 🙂
Fint och gott! Tar gärna receptet på biffarna och såsen till. Tack!
Recept på grytan hade varit kul ???