Jag tänkte visa er hur jag gjorde vår efterrätt på nyårsafton 🙂
Jag använde mig först utav en underbar våffelskålsjärn där man gräddar sina våfflor och får de formade som skålar 🙂 Perfekt att ha dessert i och bjuda på 🙂
Eftersom jag kör mitt glutenfria alternativ och hade en underbar våffelmix så var ju det hur enkelt som helst! Efter att vi blandat ihop mixen så var det dags att grädda skålarna 🙂 Superenkelt! Jag lät smeten vara i ca 3 minuter beroende på hur färgen blev på våffelskålarna. Sen lät jag dem svalna under en duk medan vi åt förrätten o varmrätten.
Tidigare hade jag även gjort en egen glass och vispat grädde som skulle fyllas i våffelskålarna.
Glassen gjorde jag tidigare på dagen utav att smälta 300 gram vit choklad, vispa upp 5 dl vispgrädde med lite vaniljsocker, sen vispade jag upp en äggula för att till slut blanda ihop allt. Jag hade även i krossad diam och dumle. Dumlen kunde vi hoppat över då det blev segt men resten var helt ok. Även lite hallon o jordgubbar hade jag i. La all ”glass” i en glasskål och sen in i frysen 4-5 timmar.
När det var dags för efterrätten så la jag i två kulor av min egna glass i våffelskålarna, sedan i med vispa grädde, hallon och jordgubbar och dekorerade med lite blad utav citronmeliss. Sen var det klart att äta! 🙂 Enkelt som tusan 🙂
Dock var vi alldeles för mätta så orkade inte äta upp allt men har man ätit lite ”lättare” innan lr bara ska bjuda på fika tycker jag denna dessert funkar perfekt!
Nu kan ni fynda våffelskålsjärnet på rea HÄR.
Inlägget innehåller annonslänk
Men så gott och festligt det ser ut!