Teresiainspirerar

Alhgrens panacotta

Ni är många på instagram som bett om receptet på Ahlgrens bilar panacotta så tänkte ni kunde få det här! Superenkel och gott med ENDAST två ingredienser 🙂

image

image

Jag har gjort detta två ggr och det har varit till Cornelias födelsedagar. Det går fort och man behöver inte mkt til att göra dem. Första gången hade jag köpt mindre plastglas men det var så mäktigt arr jag andra gången tyckte det räckte med små plast snapsglas 🙂 Då kan man hellre ta flera om man orkar 😉

Snapsglasen köpte jag på Ica, tre påsar bilar och en liter vispgrädde.

image

Ingredienser:
Ahlgrens bilar i påse
Vispgrädde

Gör så här:

Sortera alla bilar i respektive färger. Häll upp 3 dl vispgrädde i en kastrull och värm på svag värme, häll ner en färg bilar i grädden och rör om tills allt har smält. Ca 40-50 bilar eller tills du får den färg du vill ha. Häll upp någon cm i varje glas och ställ in dem i kylen medans du gör likadant med nästa färg. Innan du häller över nästa färg i glaset låt den första stelna lite, gör sedan tredje färgen på samma vis. Välj själv i vilken ordning du vill ha färgerna och hur mkt du vill ha av varje. Ett tips är att ha några extra påsar och extra grädde hemma om det inte skulle räcka 😉

Låt sedan allt svalna o stå i kylen tills serveringen. När jag tagit ut panacottan för servering har jag dekorerat med bilar som jag sparat.

image

Man kan förbereda dessa flera dagar innan för att slippa stressa precis innan. Helst ska dem stå en dag i kylen för att få bäst konstisens. Dessa smakar gudomligt gott, precis som ahlgrens bilar. Perfekt till barnkalas eller efterrätt 🙂 Vi kommer göra detta även till Cornelias treårsdag 🙂

Lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats